Алековци се включиха в Световната седмица на предприемачеството

    Тази година Световната седмица на предприемачеството чества своята петнадесета годишнина, а JA Bulgaria е неин домакин от самото начало. Кампанията се е развила през годините от инициатива, която вдъхновява младите хора, до събитие, в което се включват предприемачи, инвеститори, политици и обществени структури, които заедно допринасят за растежа на икономиката и културата на различните страни.

    ОУ „Алеко Константинов“, като един от активните участници и тази година се включи заедно с над 200 държави и близо 10 милиона души в Световната седмица на предприемачеството, като глобалната тема бе РЕШЕНИЯ И ФАКТИ.

    Клуб „Роботика и моделиране“ търсят оферти за надграждане на 3D-принтерите в STEM –центъра в училище. Разработват съвместно с преподавателя по Технологии и предприемчаество бизнес-план за стартиране на бизнес за 3D-печат и гравиране.

    Учениците от от клуб ,, Малки творци" с ръководител Спаска Димчева се включиха в седмицата на предприемачеството с послание към шофьорите, написано върху есенни листа ,,Шофирай внимателно! Някой мисли за теб.“.

    В час на класа учениците от 4а клас, с класен ръководител Силвия Дойчева отбелязаха седмицата на предприемачеството с урок на тема "Финансова грамотност за деца", представен от икономист от училището.

    Учениците от класа на г-жа Антоанета Николова се включиха в Седмицата на предприемачеството с дискусия „Нужно ли е да сме финансово грамотни и какво на практика означава това за един четвъртокласник“.

    Учениците от 5а клас, с класен ръководител Иванка Янчева проведоха урок на тема "Факти и решения". Петокласниците участваха активно в беседа и анкета, представени по много забавен и интересен начин от г-жа Владимира Самарджиева.

    5 б клас, с класен ръководител г-жа Снежа Димитрова се включи в Световна седмица на предприемачеството с темата „Кръгова икономика на храните“. Учениците дискутираха чрез конкретни примери какво трябва да правят производителите, за да се премине към кръгова икономика –  чрез предотвратяване на разхищаването на храни, стремеж за икономично използване на ресурси като вода, енергия и материали, влизащи в производството на храните.

    Учениците от 5 в клас, с класен ръководител Мария Стоянова и гост Владимира Самарджиева дискутираха по темата - Представи си, че си главен готвач на космически кораб след 100 години. Какво е менюто днес и защо?. Идеите и предложенията на учениците бяха много интересни и добре обосновани.

    Шестокласниците под ръководството на госпожа Анета Русинова се включиха в проект „Игровизирай уроците си“, като съчетаха в едно задачите: да използват рециклирани материали, за да представят идеята си – настолна образователна игра или макет на универсално пособие за учене, за да им служи да учат по-лесно и да е полезно на учениците с обучителни трудности. В 6 б клас, с класен ръководител Красимира Маркова се проведе среща- дискусия с г-н Тони Петров, управляващ собствен бизнес. Бившият възпитаник на ОУ "Алеко Константинов " сподели своя опит и предизвикателства по пътя си като предприемач.

    Учениците от 7а клас, с класен ръководител Кръстина Борисова отбелязаха Седмицата на предприемачеството като се запознаха с професиите на бъдещето и кои са ключовите умения и компетенции за успешна реализация.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини