Оставиха в ареста 24-годишна, осъдена за сводничество

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 24-годишна молдовка, осъдена за сводничество. Тя й бе наложена от Окръжен съд – Хасково днес, съобщиха от Темида.

Жената е задържана на 14 септември 2022 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ при опит да влезе в страната. Била е издадена заповед за международно издирване, с цел екстрадиция. Тя е търсена от молдовските съдебни власти за изпълнение на влязла в сила присъда, с която е осъдена на 3 г. затвор за сводничество.

С определение на Окръжен съд - Хасково от 16 септември 2022 г. на молдовката й е била наложена мярка за неотклонение „временно задържане за срок от 40 дни“.

Съдът в Хасково прие, че издадената заповед за арест съдържа всички необходими реквизити, които се изискват за нейната валидност. Взе под внимание фактите, че лицето е чужд гражданин, няма адрес, на който може да пребивава и е възможно отклоняване с цел избягване. С тези съображения съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Хасково и взе мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването й в основното производство по разглеждане на екстрадицията.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини