Трагедията в Днепър доведе до оставката на съветника на Зеленски

    Олексий Арестович публикува в социалните си мрежи заявлението си за напускане на длъжността извънщатен съветник на офиса на президента, съобщи Униан.

    "Написах оставка. Искам да дам пример за цивилизовано поведение. Фундаментална грешка означава оставка", каза Арестович.

    В поста той не уточнява дали решението му е окончателно.

    "Миналият път, когато напуснах, започна войната месец и половина по-късно. Ще видим какво ще стане този път", добави той.

    На 17 януари 2022 г. Арестович също заяви, че подава оставка от кабинета на президента, както и от поста говорител на украинската делегация в Тристранната контактна група за Донбас. Тогава обаче журналистите не успяха да потвърдят думите на Арестович.

    Последният скандал с Арестович

    На 14 януари Алексей Арестович, съветник на офиса на украинския президент, в разговор с руснака Марк Фейгин каза, че попадението на руска ракета в жилищен блок в Днепър е резултат от работата на украинската противовъздушна отбрана. Това послание веднага беше разпространено от пропагандистите на Кремъл като доказателство, че самата Украйна е виновна за убийството на цивилни.

    Наложи се думите на Арестович да бъдат опровергани от ВВС. Въоръжените сили на Украйна подчертаха, че ракетата Х-22 не е била свалена от ПВО поради липсата на средства в Украйна, които могат да направят това.

    Впоследствие Арестович уточни, че става дума само за "предположение", а трагедията в Днепър все пак е резултат от руската въоръжена агресия.

    "Поднасям искрените си извинения на жертвите и техните роднини, жителите на Днепър и всеки, който е бил дълбоко наранен от моята прибързана, погрешна версия за причината за руския ракетен удар по жилищна сграда", заяви Арестович.

    Върховната рада вече обяви, че събира подписи за оставката на Арестович.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини