Демонтират "хазартните циреи" от Димитровград

    Започна демонтажът на павилионите "Лафка" в Димитровград, 3 години след като те станаха безстопанствени, но продължиха да стърчат на близо 20 места в Димитровград.

    "Най-накрая го махнаха този хазартен цирей, що пари потроших по тези билетчета, нямате си идея. Останаха да стърчат години наред, за да ми напомнят за хвърлените на вятъра пари, половината ми пенсия отиваше за билети и се чудех какво да ям". Така коментира възрастен димитровградчанин, който е бил свидетел на демонтажа на павилиона до централна поща в Димитровград днес.

    Лафките бяха монтирани преди около 10 години, от когато е и договорът с фирмата собственик на съоръженията. Преди 3 години обектите бяха затворени, след като на 21.02.2020 г. в сила влязоха нови законови ограничения в областта на лотарийните игри. Оказва се, че през целия период на 10-годишния договор, фирмата собственик си е плащала годишната наемна цена от договора, която е около 13 000 лв. без ДДС за близо 20 обекта на територията на Димитровград.

    Вече част от металните съоръжения са демонтирани и изнесени, видимо до края на седмицата ще бъдат премахнати и останалите. След някои павилиони остават повредени тротоарни настилки, като дупката от лафката до магазин Арда.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини