Кметът Николай Митков проведе консултации с политическите партии за сформиране съставите на СИК

  На 23.02.2023г., в Пленарна зала, кметът Николай Митков посрещна представители на всички парламентарно представени партии в последното Народно събрание за провеждането на консултации за сформиране съставите на секционните избирателни комисии /СИК/.  Срещата е в изпълнение на чл. 91 от Изборния кодекс и Решение № 1683-НС от 16 февруари 2023г. на Централната избирателна комисия (ЦИК).

   На нея присъстваха упълномощените представители  на партиите: за Коалиция ,,ГЕРБ-СДС” – Асен Кичуков, за Коалиция ,,ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА” – Ангел Папазов, за Коалиция ,,БСП  ЗА БЪЛГАРИЯ – Светозар Славчев, за ПП,,ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ” – Мурат Али, за ПП ,,ВЪЗРАЖДАНЕ” – Динко Делчев, за Коалиция ,,ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ” – Павел Костадинов,  за Коалиция ,,БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД” – Валентина Ставрева.

  Кметът откри срещата и запозна присъстващите с методиката при назначаване на съставите на СИК  и местата, полагащи се на партиите и коалициите, които се разпределят равномерно на територията на общината.

   На проведените консултации беше утвърден списък с изборните секции в Община Първомай и разпределението на състава и ръководствата на комисиите. След постигнато споразумение,  представителите на партиите  и кметът на общината подписаха Протокол.

   На територията на  общината ще функционират 39 секции и една подвижна секция, ако се подадат достатъчен брой заявления за сформирането и в определения срок.  Тринадесет от комисиите ще са със 7 члена, а двадесет и шест ще бъдат 9-членни.  Подвижната секция ще се състои от 7 члена.

  Общо това са 325 представители на партиите. От тях,  в ръководствата най-много ще са хората на ,,ГЕРБ-СДС”- 33, на ,,Продължаваме промяната” – 26,  на ДПС - 17, на ,,Възраждане” – 13,  на БСП - 12, на ,,Демократична България -  Обединение” – 10 и на Български възход” – 6.

    Изборите за 49-то Народно събрание ще се проведат на 2 април 2023 година.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини