Коли на Гугъл ще снимат в Хасково, Свиленград и Харманли

Изображение 1 от 4

    Коли на „Google Street View“ отново ще минат по пътищата на България тази пролет, включително и през Хасково, Харманли и Свиленград.

    Тазгодишната обиколка включва над 50 населени места в България. Целта както винаги е да се осъвременят изображенията в приложението Google Maps.

    В приложението Google Maps вече са налични стотици градове и села, пешеходни маршрути, природни забележителности и архитектурни паметници. Инфраструктурата в градовете и помежду им се променя и еволюира. Обновяването с актуалните изображения ще помогнат за ориентиране по различните маршрути.

    Както винаги, Google поставя акцент на защита на поверителността. Преди публикуването на събраните изображения, те се обработват със специална технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на автомобили, така че да не могат да бъдат идентифицирани. Street View предлага допълнителна функция за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде заявена чрез натискане на бутона „Съобщете за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

    Тази година обиколката на България ще започне на 2 март.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      А.
      А.В.
      18 -1
      14:53, 27 фев 2023
      И защо пак в края на Зимата, когато всичко е мръсно, мрачно и грозно? Не може ли заснемането да започне в края на Април или през Май, когато дървета са разлистени и Слънцето грее?
    • 2
      Ба
      Бат Танас общественик
      9 -8
      16:18, 27 фев 2023
      Когато дърветата са без листа ще се виждат по-добре сгради и номера на улици. Когато е облачно стават по хубави снимки отколкото в слънчево време, защото от слънцето се появяват сенки и контрастни зони.
      По-добре е тези коли да ни снимат, отколкото руски окупационни танкове.
      • А.
        А.В.
        7 -3
        18:48, 27 фев 2023
        Аха, а пък аз си мислех, че България се бори за парче от туристическия бизнес. Ако един западен или дай боже хамерикански турист търси информация за дестинацията и види мрачната картина от стийта, дали ще дойде в България или ще предпочете слънчева Гърция (защото снимките оттам не са от Зимата)?
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини