ДАНС и ГДБОП са иззели почти цялата документация на ТЕЦ "Бобов дол"

Почти цялата документация на ТЕЦ "Бобов дол" е била иззета при проверката, която екипи на ДАНС и ГДБОП започнаха след 7 часа тази сутрин в ТЕЦ "Бобов дол", продължила до вечерта. Има и разпитани по досъдебното производство, което е започнало по сигнал.

Това каза за БНР изпълнителнят директор на дружеството инж.Любомир Спасов.

Той добави, че няма никакви притеснения по резултатите от проверката, която според него е преднамерена, предизвикана е от - цитат - предишните и накратко управлявали, но не назова имена.

Инж.Спасов не е притеснен и че може да се стигне до затваряне на ТЕЦ "Бобов дол", каквито индикации имало при управлението на ПП и кабинета "Кирил Петков".

Конкретният сигнал срещу ТЕЦ "Бобов дол" бил за използването като гориво на биомаса, за което централата има разрешение и от 5-6 години изгаря, заедно с въглищата, по около 50 хил. тона слама месечно. 

"Проверката е по сигнал на хора, които се опитват да направят PR на гърба на цялата страна, на целия сектор "Енергетика".

Бившите управляващи - защото тяхна беше идеята да затворят тези централи до 2025 година. И в момента техните обещания увисват във въздуха". Това обобщи шефът на централата в Бобов дол.

Инж.Спасов няма притеснения относно затварянето на централата, която и в деня на проверката работи нормално.

"Това, което те проверяват, което търсят от нас, е в законни рамки, в границите на технологичните норми. Не виждам нарушение.

Има няколко човека, които са разпитани, предстоят още разпити. Ние нищо не нарушаваме. ще се тръгнат се едно голямо количество папки, изчистиха ни архива 5 години назад", посочи инж. Спасов.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини