Иззеха помещения на „Капитан Андреево“ от частна фирма и ги дават на БАБХ

Изображение 1 от 3

    Помещения на територията на ГКПП „Капитан Андреево“ бяха иззети принудително от частна фирма и бяха предоставени за ползване от Българската агенция по безопасност на храните. Имотите са публична държавна собственост.

    Причина за изземването е, че те не са били ползвани по предназначение, обяви днес на брифинг министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

    „Отнет е достъпът и пропуските на лицата, свързани със сградите, които са предмет на заповедта на областния управител за изземване. В момента областният управител упражнява правомощията си. Естеството там е такова, че това не може да стане много бързо. Той ще остане тука съответно с полицейски сили“, каза Демерджиев.

    Той припомни, че на 2 август 2022 г. бе обявено, че държавата ще си вземе лабораторията на пункта и ще прави изследванията за плодове и зеленчуци, транспортирани в тирове. Припомни още, че беше направена втора лаборатория и месеци наред стоя жандармерия, за да може тя да функционира безпрепятствено. Вметна още, че ставаха огромни опашки, които нарушаваха отношенията на България с Турция и с Европейския съюз.

    Демерджиев заяви, че няма физическа съпротива от страна на фирмата при процедурата по изземване на помещенията.

    Поясни, че вече на ГКПП „Капитан Андррево“ се изгражда и трета лаборатория, за да може пробите да не се изпращат в София за изследвания, както е и в момента, а процедурата да се извършва на място. Предполага, че тя ще е готова до месец.

    На брифинга присъстваха директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково старши комисар Любомир Николов и началникът на ГКПП „Капитан Андреево“ главен инспектор Емил Гочев.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини