Хасковлийката Радина Бодурова с приз „Студент на годината“ от президента

    Хасковлийката Радина Бодурова получи приз „Студент на годината“. Тя й бе връчена от президента Румен Радев на официална церемония, провела се в Университета за национално и световно стопанство в София, съобщиха от президентството.

    Сержант Радина Бодурова е завършила ПМГ „Акад. Боян Петканчнин“ в Хасково. Сега тя е курсант 3-ти курс във ВВВУ "Георги Бенковски" в град Долна Митрополия, специализация "Ръководител на въздушното движението". Има редица успехи, както на национално, така и на международно ниво. Тя е носител на именната стипендия на Фондация "ЕВРИКА" за 2022 г. за постижения в инженерните науки, участвала е в множество конференции национални и международни такива, има отличия на училищно, национално и международно ниво. Тя бе отличена за "Студент за 2022 година" сред конкуренция от 157 студенти.

    Събитието бе организирано от Националното представителство на студентските съвети в България. Бяха отличени най-активните студенти през 2022 г. в 15 направления в различни области на науката, изкуството и спорта. Голямата награда бе връчена на хасковлийката.

    „Борете се за вашите мечти, бъдете критични и непримирими, когато става дума за ценности и отечество“, посъветва студентите президентът и изрази увереност, че те ще продължат с академичните си постижения по пътя на науката, знанията и градежа.

    Сред присъстващите на събитието бяха вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на правосъдието Крум Зарков, които също връчиха награди на част от отличените.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ни
      Николай
      46 0
      14:39, 3 мар 2023
      Браво на момичето! Точно такива млади хора са нужни на обществото а не Тик- Тоци маниаци и кифли...
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини