Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България залага на политическия опит в Кърджали, ще бори контролирания вот

 Коалицията Продължаваме промяната –Демократична България залага на политическия опит в Кърджали, ще бори контролирания вот.  Председателският съвет на коалицията прецени, че в Девети кърджалийски многомандатен район е добре водач на листата е съпредседателят ген.Атанас Атанасов. Очаква се той да привлече широка обществена подкрепа срещу тежко контролирания вот , предпоставки за който са дълбокото срастване в местната власт на ДПС. Генералът има необходимият опит да извади на показ мрежата за влияние на ДПС,ГЕРБ и БСП, които според коалицията са се сраснали с институциите сред години на роднински административни назначения.

  Определянето на ген.Атанас Атанасов за водач на листата веднага предизвика реакция.Отново му бе вменено участие във Възродителния процес. От коалицията са категорични, че това е поредната манипулация на среди, върху които Държавна сигурност има все още влияние. Реакцията е продиктувана от факта че Атанас Атанасов лично е освободил голямо количество кадри на ДС от българското контраразузнаване.Не е изключено да има и външно въздействие.Русия винаги се е месила в нашите избори.Генералът бе първият по чийто доклад от страната са изгонени трима руски шпиони.

  От коалицията ПП-ДБ смятат,че обвиненията за участие във Възродителния процес са изкуствено залепена тема.Богатата биография на Атанас Атанасов не дава основания за подобни внушения.По време на т.нр.Възродителен процес,той е студент по право в Софийския университет.Следва от 1982 до 1987г.След дипломирането си е назначен за стажант-съдия в Русенския съд за 1 година.За две години е младши прокурор в Разградския съдебен район.Нямал е дори правото да подписва заповеди за задържане под стража.От 1992 до 1995 г.е назначен за директор на ОД на МВР в Разград.Уволнен е при кабинета Виденов.От 1998 г. до 2001 г.ръководи българското контраразузнаване.На 26 февруари 1999 г. получава званието генерал-майор.Като ръководител на Националната служба „Сигурност” предоставя доклад за корупция,който води до уволняването на министри в кабинета Костов.

  В Кърджали има странна колаборация.Тук си партнират ДПС с ГЕРБ и БСП.Играе се на управляващи и опозиция,а всъщност управляват заедно.Единствено коалиция ПП-ДБ предлага алтернатива.Трябва да осветлим къде потъваха средства от републиканския бюджет,влезли в общинския бюджет.Битката ще бъде много трудна,защото ДПС и ГЕРБ са в колаборация.Това сподели при откриването на кампанията на коалицията в Кърджали ген.Атанас Атанасов.Той бе категоричен,че коалицията има потенциал и настоящия вот ще разкрие перспективи пред успешно представяне на местните избори наесен.

  Атанас Атанасов дебело подчерта,че повече от всякога е необходимо обединение на демократичните сили,ако искаме промяна.Необходимо е да се сложи край на политическата криза.За това е нужно да се излъчи реформаторско правителство.България буксува от две години и силно се нуждае от работещо правителство и парламент.Това ще ни позволи да усвоим средствата по Европейския план за възстановяване и устойчивост,каза още водачът на листата на коалиция ПП-ДБ.Той бе категоричен,че се държава на изтеклите мандати и служебната власт.Даде за пример ситуацията в Конституционния съд,Висшия съдебен съвет,Инспектората към ВСС и други.Според генерала служебната власт в страната е без аналог в Европа.Основна задача на служебните правителства е да провеждат избори,но властта им се услади.Те трасират политиката не на Народното събрание ,а на президента Румен Радев,подчерта ген.Атанас Атанасов.

  Той бе категоричен,че основна цел на коалицията е борбата с корупцията.Все още не са прекратени корупционни схеми от времето на Борисов.Нещо повече-те не се разследват.

Георги Кулов

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Още новини

Последни новини