„София Госпъл Хор“ представя емблематични песни от репертоара си за първи път в Перник

Концерт на „София Госпъл Хор“ ще се състои за първи път в Перник тази събота, 25 март. Мястото на провеждането му е тържествената зала на Минната дирекция, съобщиха домакините от Областна администрация.

Изявата е под наслов „Госпъл музиката - традиция и съвременност“. Публиката от областния град ще има възможността да чуе популярни песни от репертоара на Арета Франклин, Луис Армстронг, Майкъл Джексън и други изпълнители в госпъл аранжимент.

Концертът в Перник ще е интерактивен, а солисти в него ще бъдат млади и талантливи певци, като част от тях са участвали в миналия сезон на популярно музикално телевизионно предаване в националния ефир.

Концертът на „София Госпъл Хор“ е с начало 18:00 ч. Събитието се организира с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и е със свободен вход.

„София Госпъл Хор“ е създаден през 2012 г. Негов основател и диригент е Гери Балевска. Формацията има установени връзки с други госпъл хорове от Западна Европа и Америка. Участва активно в съвместни проекти, уъркшопове и фестивали за госпъл музика у нас и зад граница.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини