Откриха незаконни дърва в двор на къща, задържаха жена за кражба от раница на дете

Около 1 кубик незаконни дърва от дъб са открити в дом на къща в Симеоновград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Около 13:30 часа вчера полицаи са извършили проверка на частен дом в Симеоновград, обитаван от 48-годишна жена от града. При извършената проверка в двора на къщата са открити струпани дърва за огрев, за които не са представени документи, доказващи законовия им произход. Дървесината не е била маркирана с контролна горска марка. Изготвени 2 акта за установяване на административно нарушение и констативен протокол. По случая е образувана полицейска преписка.

Около 10 часа вчера в Районното управление в Свиленград е постъпил сигнал от 43-годишен мъж от града. Той заявил, че на 21.03.2023 г. е изчезнала раницата на 12-годишния му син, заедно с телефон и преносимо зарядно устройство в нея. Деянието е извършено, докато си играел в парк в града. В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия е разкрит извършителят на кражбата. Това е 40-годишна жена от Свиленград, без криминални и съдебни регистрации. Задържана е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини