Облачно и ветровито с превалявания

Над страната ще преобладава облачно време, съобщават от НИМХ. По-значителни разкъсвания на облачността ще има през деня над Северозападна България.

На много места ще има слаби валежи от дъжд, в планините над 1500 метра - от сняг.

Ще духа до умерен, в източните райони - и временно силен, североизточен вятър.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 10° и 15°, в София  - около 10°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. На много места ще превалява слаб дъжд. Ще духа умерен до силен, североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 11° и 14°. Температурата на морската вода е 10°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала с тенденция на усилване.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. На много места ще има слаби валежи от дъжд, над 1500 м - от сняг. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра - около минус 2°.

Във вторник над Източна България ще се задържи предимно облачно, с валежи от дъжд, значителни по количество в крайните източни райони. В Западна и Централна България валежите ще са на по-малко места и по-слаби, ще има и временни разкъсвания на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - временно силен. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните - между 11° и 16°.

В сряда ще се задържи ветровито. След временно намаление, от запад на изток облачността отново за кратко ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Дневните температури ще са с градус-два по-високи. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини