Луксът във Виетнам има ново име

Стандартът за луксозни хотели във Виетнам току-що стана по-висок. Буквално. Новият хотел Vinpearl Landmark 81 отвори врати в най-високата сграда в страната в град Хо Ши Мин.

Той е висок 461 метра и гледа към река Сайгон в източната част на най-големия град на Виетнам. Има 223 стаи и апартаменти. Най-луксозният от групата е пентхаус апартаментът на 68-ия етаж, който хотелът смята за най-големия и най-високия президентски апартамент в цял Виетнам.

Апартаментът с площ от 488 квадратни метра има две бани от мрамор, място за спане за до петима души, както и частен готвач и барман при нужда и желание на гостите. Всяка една стая, без да се ограничава само до апартаментите, разполага със огромни прозорци от пода до тавана, за да позволи максимално удоволствие на посетителите.

Междувременно ресторантът Oriental Pearl на хотела сервира супата с нудели phở, която може би е най-известното ястие в страната. Предлага я обаче в луксозен вариант с говеждо месо вагиу.

В подходящо нареченото кафене The Cloud гостите могат да опитат традиционни виетнамски кафета и местни шоколадови бонбони. Във Vinpearl има три пространства за събития. И трите имат открити тераси, а едната е достатъчно голяма, за да влезе в нея кола, според хотела.

Освен това има спа център, наречен Akoya, на традиционна виетнамска перла, която символизира красотата. Докато са там, посетителите имат възможност да се отдадат на спа процедури като масаж или лице или да прекарат известно време в сауната, парната баня или инфинити басейна.

Хотелът, който е първият във Виетнам на веригата Autograph Collection на Marriott, заема 34 етажа от 81-етажния небостъргач. Останалата част от Landmark 81 е смесица от частни жилища и обществени атракции. Гостите могат да посетят ледената пързалка, киносалона, детската площадка и търговския център, без да напускат сградата, както и да любуват на гледката от площадката за наблюдение на 81-ия етаж.

Дизайнът на сградата е вдъхновен от виетнамска легенда, в която тригодишно момче на име Тан Гионг е успяло да се пребори с враг, използвайки само сноп бамбук. Vinpearl Landmark 81 се намира на около 11 км от международното летище Тан Сон Нят - най-голямото и натоварено летище във Виетнам, отбелязват от CNN.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини