Честит първи сняг!

Сняг заваля в почти цяла България. Близо 5 см е снежната покривка в Шуменско, съобщиха за Дарик дежурните синоптици от Хидрометеорологичната станция в града. Пътищата са проходими при зимни условия. Времето в района ще остане облачно, ще продължи да вали сняг. Максималната очаквана температура ще достигне около градус над нулата. Според синоптиците валежите от сняг постепенно ще спрат, а минималните температури ще се понижат до -9 градуса. Около 2 см е снежната покривка в област Търговище. Пътищата са мокри, но проходими. Видимостта е добра. Четири машини почистват и опесъчават пътищата в областта.

Около 5 см е снежната покривка в Габровска област. Пътните настилки са заснежени. Няма затворени за движение участъци. На прохода Шипка вали слаб сняг. Там остава забраната за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. 

Сняг вали и в Благоевград, пътните настилки са мокри и хлъзгави. Движението в областния център е нормално. 

Сняг вали в Кюстендил. По високите части снежната покривка е от 5 до 15 сантиметра. 

Сняг вали в Разлог и Банско, образува се снежна покривка. Пътните настилки в Пиринско са мокри и хлъзгави. Няма въведени ограничения за движението и скоростта на превозните средства. 

Снежна покривка от около 3 сантиметра се е натрупала в Тополовградско в района на "Звездата". Пътищата в цялата Хасковска област са мокри, в Хасково също вали сняг. 

В област Смолян вали сняг. Пътищата са нормално проходими, няма въведени ограничения. Снежната покривка на курорта Пампорово е 3 сантиметъра, а в Смолян, 1 см. На местата със заледявания се извършва опесъчаване. 

Във Варна вали сняг, времето е облачно, духа силен вятър от север, североизток. 

Навсякъде в Бургаска област вали сняг. Пътищата в Бургаска област са проходими при зимни условия и няма затворени за движение участъци. Пътищата се опесъчават и са проходими при зимни условия. 12-13 см е снежната покривка в Малко Търново, на останалите места в областта снежната покривка варира между 4 и 5 см. Пътищата в планинските райони са проходими при зимни условия. Затворени участъци за движение в Бургаска област няма. 

Слаб сняг вали и във Видин. Времето е облачно и студено, духа силен северозападен вятър. 

Пътната обстановка е страната е при зимни условия, на повечето места пътищата вече са заснежени. На места има мъгла. Пътищата се почистват и опесъчават. Сняг вали в Бургас, Сливен, Хасково, Благоевград, Варна, Търговище, Видин, Монтана.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини