Младежкият медиатор на община Асеновград и "Бюро по труда" в помощ на младежите

Изображение 1 от 3

    Младежкият медиатор на община Асеновград, съвместно с Дирекция "Бюро по труда" (ДБТ) в града, проведоха информационни срещи с 12-токласници от асеновградски училища.

    Целта е да се мотивират зрелостниците, след завършване на средното образование, да търсят активно начини за реализиране на идеите и мечтите си в реалния живот.

    Медиаторът и представителите на ДБТ презентираха информация пред младежите за предстоящите възможности за професионална реализация, начините за придобиване на квалификация, преквалификация или професия, както и вариантите за временна (сезонна) и постоянна заетост.

    Целевата група, към която е насочена инициативата, е учениците от XII клас на гимназиите и средните училища от Асеновград.

    Осъществиха се общо 5 срещи в следните учебни заведения:

    – ПГ "Св. Патриарх Евтимий" - взеха участие 8 младежи;
    – СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - взеха участие 24 младежи;
    – ПГ по ХВТ "Св. Димитрий Солунски" - взеха участие 22 младежи;
    – ПГ “Цар Иван Асен II” - взеха участие 27 младежи;
    – СУ "Св. княз Борис I" - взеха участие 37младежи.

    Младежкият медиатор на община Асеновград представи пред зрелостниците своята дейност и възможностите за съдействие, спрямо завършващите.

    А именно: посредничество с ДБТ, с цел връзката на младите хора с трудовата борса; поддържане на контакти с фирми и организации и съдействие за намиране на работа на младежи; насърчаване продължаването на обучението на завършващите; помощ при изготвяне на CV, мотивационно писмо и др. документи за кандидатстване на определено работно място и др.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини