Създадоха авто-мото ретро клуб в Смолян

Повече от 30 учредители поставят основите на сдружението с нестопанска цел на 10.03.2023 г., за да съхранят за поколенията автомобили и мотоциклети с различна година на производство, визия и предназначение. „Обединява ни любовта към ретро возилата“, категоричен е Владимир Кехайов, избран за председател на клуба и собственик на внушителна колекция от ретро-автомобили. „За много хора първият автомобил е свързан с много вълнения“, категоричен е той. „ Всяка следваща покупка правехме с голямо желание и много грижовно отношение, защото преди няколко десетилетия автомобилът беше първо луксозна стока, а след като навлезе в ежедневието, хората започнаха и да разбират повече от устройството, моделите и производителите“, категоричен е Кехайов.

Сдружението има за цел да защити интереса на собствениците на ретро-коли и да го разграничи от старите автомобили в законодателен план. Организирането на изложбени инициативи, разпространението на информация от технически, правен и друг характер също са важни за собствениците. Членовете са хора с различни професии и занимания, обединени от любовта към техниката и историята. Не е тайна, че някои от най-големите сбирки на ретро автомобили са сред най-любопитните места за посещение за младото поколение и повод за известна носталгия сред по-възрастните.

Сдружението е с отворен характер и няма политически или религиозен характер, като можете да се обърнете за информация към неговия председател на тел: 0888004224 и на имейл: avtoretro_smolyan@abv.bg.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини