Депутати на ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" се срещат за управленска програма

Депутати на ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" провеждат срещи за управленска програма. На различни места в Народното събрание - кулоари, кафене, зали, експерти от двете най-големи формации говорят за прилики и разлики в приоритетите си. Вчера (26 април) Николай Денков, съпредседател на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" каза, че коалицията готви програма за кабинет за 18 месеца, а ГЕРБ постави ултиматум, че, ако до края на почивните дни (1 май) не получи структура и състав на правителство на "Продължаваме промяната - Демократична България", ще започне срещи с останалите парламентарни групи.

"Днес започнаха да се срещат експертите, за да видят къде би могло да има разногласия и съгласия за програмата за управление. Времето е кратко и е важно в даден момент, когато "Продължаваме промяната - Демократична България" изготви проект да бъде максимално близък до това, което би могло да бъде подкрепено от другата страна", каза Николай Денков в кулоарите на парламента.

На въпрос дали новата коалиция ще покаже на ГЕРБ предложението си за състав и структура на правителство, както поиска Бойко Борисов на лидерската среща, а Атанасова постави срок до края на почивните дни, Николай Денков отговори: "Опитваме се да влезем във времевата рамка, която беше представена от ГЕРБ. Казахме им, че трябва да минем през наша процедура, тя изисква време".

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини