Борисов: Коалиция с БСП и ДПС няма да правим

Коалиция с БСП и ДПС няма да правим, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ и народен представител от ГЕРБ-СДС Бойко Борисов. 

„Има такъв народ“ (ИТН) бяха първите, които употребиха думата „чегъртане“. Срещу безотговорността на „Продължаваме промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ) личностите в парламента, а не партиите, трябва да вземат решение дали да се отива на избори или не. Всичките ви анализатори обясняват колко е лошо и пагубно да се отиде на избори“, обърна се Борисов към представителите на медиите в парламента. 

„Отговорността бива изправена срещу безотговорност“, заяви той. 

„Вчера чух доста от лидерите на другите партии. Ние, преди да сме започнали преговори, започваме да чуваме кой щял да бъде помощно колело, как нямало да бъде така. Чакайте, извинявайте, ние това не предлагаме. Искате избори? Искате дефолт, както казват в Съединените щати? Ще го получите. И медиите сте част от това, част от всички българи. Вашите водещи поднасят грешна, манипулирана информация, отсега полазваща тактиката на нашите опоненти – коалиция „Магнит“, „Хартиена коалиция“. ПП и ДБ бяха с Корнелия Нинова и Слави Трифонов коалиционни партньори, тогава защо нямаше такива въпроси? Защо към мен?“, коментира още лидерът на ГЕРБ. 

Бойко Борисов каза, че „всички партии вкупом“ искат България да падне в пропастта. 

„Българите трябва да ни накажат така, както ни се полага. Да искаш със 60 депутата, от 240, да ти дадат абсолютна власт е арогантно, безотговорно и неосъществимо. Абсолютно същото се отнася и за нас, с няколко депутати повече. Затова ние с уважение ще се отнесем с другите партии, ще им представим нашата програма, ще използваме днешния ден“, каза Борисов за предстоящите срещи на ГЕРБ-СДС с представители на останалите партии. 

„На президента Радев му желая да е жив и здрав, защото дълго ще управлява и е последното спасение на българите в момента“, коментира още той. 

Днес са насрочени разговори на ГЕРБ-СДС с представители на парламентарни групи в Народното събрание, след като през последните седмици от формацията водиха такива с ПП-ДБ. В 11:00 часа е срещата с ДПС, в 13:00 часа - с „БСП за България“, в 15:00 часа - с ИТН. За петък, в 11:00 часа, е насрочен разговорът с „Възраждане“. 

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ва
    ВАСИЛЕВ
    1 0
    11:09, 4 май 2023
    Съчетанието на високомерие и страх в ГЕРБ говорят, че Борисов импровизира, а няма никакъв план Б. Много ми е смешно, когато "елитът" на ГЕРБ започне да демонстрира надменност - другите са аматьори, ние професионалисти. Като гледаш резултатите от управлението - сравнете позициите на България преди Борисов и след - няма каква друга оценка да им сложиш, освен двойка. Няма как да се съвместят в разумно обяснение разликата между претенция и реалност.
    Но най-големият майтап тепърва предстои - "професионалистите", тези "само те могат и знаят", търсят спешно патерици, с които да споделят отговорност за управлението, само и само да не са те. Гледайте скамейката им и какво виждате - ДО ЕДИН са класици на българската корупция и посредственост, милионери от пребиваване във властта.
    Хайде сега да определим как се нарича устойчиво взаимодействие и съвместно управление, освен управленска коалиция - която се оформя с ДПС и БСП. Коалицията на софрата„
    А това с експертите е направо патетика .- понятието експерт при ГЕРБ е силно пожелателно, особено по показателя експертността натрупана извън властта, на свободния пазар, където единствено може да се удостовери експертност. Кой от тези "юнаци" имат подобна експертност?
    ГЕРБ търсят заслон защото всеки техен допир до властта е празник на корупцията и активира алармите на обществото. За ГЕРБ корупцията е слънце и въздух. Какъв бюджет, каква еврозона, какъв Шенген, какви пет лева?
    Давате ли си сметка, че при ГЕРБ няма никакъв начин да се харчат публични пари без да се краде? Илюзия е, че могат да инвестират в магистрали, защото скандалите ще стигнат кресчендо, и накрая нито път, нито пари. Подобна е картината във всеки други сектор - между тяхното милионерстване и софра, и публичните средства има пряка причинно-следствена връзка.
    Правителство на личности, казано от Борисов, е оксиморон. В интерпретацията на ГЕРБ понятието личност е загубило смисъл, тъй като предполага самостоятелност и независимост. А сега си представете, как личност в правителство на ГЕРБ може да бъде независима от Борисов? Виц, нали?
  • 2
    Де
    Делчо
    1 0
    11:24, 4 май 2023
    Мутрата съвсем изпростя! До кога ще ни занимава със себе си тоя човек!?
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини