В планините преди обяд ще бъде предимно слънчево, след обяд се очакват валежи

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. Първоначално в североизточните райони, около и след обяд над Западна и Централна България, а вечерта и през нощта срещу вторник и в Югоизточна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Вятърът ще започне да се ориентира от изток-североизток и да се усилва, и вечерта в Дунавската равнина и Източна България ще бъде умерен до силен. С него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, малко по-ниски ще са по Черноморието и в крайните североизточни райони, в София 22°.

В планините преди обяд ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Възможни са и градушки. Ще духа слаб и умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 7°.

Ясно е утрото на 8 май в Смолян, температурата е 8 градуса. През деня ще се заоблачи, голяма е вероятността за валежи, придружени с гръмотевици. Максималната температура ще достигне 17 градуса.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини