Близки на загиналия след катастрофа 23-годишен хасковлия на протест пред съда

    Близки на 23-годишния Йордан Бозуков, който загина след тежката катастрофа по пътя между Хасково и Димитровград, излязоха на протест пред Съдебната палата в областния град тази сутрин.

    Припомняме, че инцидентът стана на 20 март 2023 г. около 21 часа, край борса „Марица“. Младият хасковлия е управлявал лек автомобил Мерцедес, който е застигнат от друг Мерцедес, шофиран от 58-годишен от кърджалийското село Бялка, но живеещ в Хасково. След удара, Йордан бе откаран в тежко състояние в хасковската болница, където 9 дни по-късно почина. При катастрофата пострада и приятелката му.

    След смъртта на младежа, неговият баща Ясен Бозуков заяви, че виновният водач Лютви е заминал за Турция. По думите му това се е случило малко след като той е бил освободен от ареста.

    Таткото твърди, че по време на инцидента мъжът е шофирал с висока скорост – над 200 км/ч и след употреба на алкохол. Експертизите обаче все още не са готови.

    „Всички хора, които са били наоколо твърдят, че е бил пиян. Даже имаме записи къде е пил, какво е правил", твърди таткото.

    Първоначално разследването се водеше от Районна прокуратура - Хасково за катастрофа с пострадали хора, но след смъртта на Йордан, трябваше да бъде поето от Окръжна прокуратура - Хасково и преквалифицирано за произшествие със смъртен случай.

    50 дни по-късно близките на загиналия младеж поискаха справедливост. „Вече болката е по-силна, защото, когато минава повече време, чакаш го и осъзнаваш, че вече няма да се покаже на вратата“, каза таткото. Той заяви, че от тук нататък няма да може да се зарадва истински. Бащата очаква справедливо правосъдия като останалите потърпевши. Според него трябва да има законодателни промени, защото е на мнение, че не е нормално обвинението да бъде квалифицирано като непредумишлено убийство при скорост над 200 км/ч и пил.

    На протеста в Хасково присъстваше адвокат Веско Георгиев, който защитава правата на почерненото семейство. Той е на мнение, че някой не си е свършил работата, щом е успял да се укрие деецът, извършил тежко престъпление – ПТП с последвала смърт. Категоричен е, че законовата мярка трябва да се прилага своевременно.

    „Не биваше да му се дава възможност да си тръгне, да се разпореди с част от имотите си, да си отиде в другата държава, на която е и гражданин, и по този начин да осуети процеса. Няма да има нормален процес без него“, заяви юристът.

    За кратко протестиращите блокираха движението по булевард „България“, тъй като пресичаха по пешеходните пътеки.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Пр
      Проверка
      85 0
      09:37, 11 май 2023
      Да направят проверка кой и защо го е пуснал този убиец от ареста.
      Не е станало случайно или от неразбране. Имало е обаждане имало е освобождаване. Даже е 24 часа не е изкарал. Ама куките са така, за някой лев и майка си продават. Ако не е така няюа да е пълно с джигити на пътя.
    • 2
      По
      Полицай
      46 -1
      10:07, 11 май 2023
      Да открият по-скоро убиецът и да му дадат справедлива присъда! Как е успял да излезе толкова бързо? Кой е успял да му помогне и защо?
      • Иг
        ИГП
        46 -3
        10:38, 11 май 2023
        Помогнало му е безхаберието на българските институции за съжаление...
    • 3
      Иг
      ИГП
      50 0
      10:55, 11 май 2023
      Съболезнования на семейството на загиналото момче!
      За съжаление в Хасково е пълно с шофьори, които не са в час и при шофиране не влагат никаква мисъл, пълна липса на колегиалност, възпитание и т.н. Не само, че не дават път на пешеходците на пешеходна пътека, а дори и паркират пред такава, без да помислят дори, че скриват видимостта за останалите шофьори, създавайки предпоставка за птп. Да не говорим как масово се кара из целия град в лява лента и се счита за нормално... Паркира се кой къде си иска, няма значение дали е в нарушение и дали пречи или не... Важното е да се спестят няколко крачки повече, за да си купи манджа от Пещите, или да си разтовари отрочето на училище, макар че дори не си е направил труда да научи въпросното отроче, че от автомобил не се слиза от страната на движението, а откъм тротоара... Примери бол, под път и над път... И на целият този фон - нашата родна полиция, която уж ни пази и въдворява ред - полицаите, които те спират, затова че си пропуснал посред бял ден да си включиш фаровете, а в същото време са паркирали от дясно на зеленчуковия пазар до автобусна спирка, където е забранено паркирането, но това не е проблем и се правят, че не виждат всички паркирали като тях по пътното платно и пречещи и ограничаващи движението, а в същото време от другата страна паркингът на зеленчуковия пазар е празен и на него автомобили няма паркирани. За съжаление едва ли нещо ще се промени в нашата мила родна държава, защото за всичко е виновна не липсата на закони, а тяхното спазване и прилагането на закона от властите, няма да има промяна докато не се промени начина на мислене на българина като цяло, който си мисли, че никой няма право да му казва на него къде ще паркира, как ще шофира, къде ще си изхвърля боклука и т.н.
    • 4
      Ки
      Киряков
      31 -2
      11:29, 11 май 2023
      Тоя мръсен ибрик нарочно удари децата.Сега се скрил в туркистан!Обаче от Господ не може да се скрие.
    • 5
      Ro
      Roko
      26 0
      15:00, 11 май 2023
      Трябваше да има забрана за пътуване извън страната как са допуснали такава грешка,нека да намерят виновните полицаи и прокурори
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини