Окръжният съд в Кърджали оцени окървавено детско ухо на 4000 лева,насилникът е наказан с пробация

  Окръжният съд в Кърджали оцени окървавено детско ухо на 4000 лева като наказа насилника с пробация.Магистратите потвърдиха присъда на Районния съд в Момчилград,който постанови,че Х.Д.М. от Джебелско е виновен за това,че е зашлевил шамар на непълнолетния Т.Е.Б.при което разкървавил ухото му и предизвикал страдание.Момчето представлявано от майката Г.Ф.Б. осъди на първа инстанция насилника да заплати за неимуществени щети 4000 лева,както и 1800 лв разноски по делото.Искът на жертвате бе за 7000 лв.,но съдът го редуцира.

Х.Д.М. ще трябва задължително да се явава два пъти седмично пред пробационен служител в продължение на половин година.

Подсъдимият Х. Д. М. е роден на **.**.****г. в с.М., общ.Д., обл.К., като постоянно живее в гр.Д.. Има завършено средно образование, женен е, не работи, не е осъждан. По местоживеене не се ползва с добро име.

 На **.**.****г.. пострадалият Т. Б. – малолетен, роден на **.**.****г., с баща си посетили гр.Джебел. Т. Б. се свързал с приятеля си С.Ю. и се разбрали вечерта да излезнат в центъра на града. Око л о 21.00 часа двамата се срещнали, и се разходили из центъра. В същото време бащата на Т. Б. и свидетел по делото - Е. Б., бил седнал с приятели в заведение в центъра на гр.Д.. Майката на свидетеля С.Ю. – св.Х.Ю., била седнала със свои приятели отново в центъра на гр.Д., в заведението бар „Наздраве“. Около 23.00-23.30 часа двете деца посетили игралните автомати с монтирани боксови круши, поставени пред книжарницата, стопанисвана от подсъдимия Х. Д. М.. Св.С.Ю. пуснал монета от един лев и ударил два пъти боксовата круша. Т. Б. , след пускане на монета от един лев, не успял да осъществи удари по боксовата круша, тъй като същата не проработила. Двете деца отишли до входа на книжарницата, където на маса седели подсъдимият Х. М. и неговият син Б. М.. Помолили подсъдимия да отстрани повредата или да върне монетата от един 1 лев. Същият отвърнал с думите: „Аз какво да направя, пийте една студена вода“. Т. Б . помолил при това положение да му бъдат 4 възстановени парите, при което подсъдимият го хванал за ухото, стиснал го за ръката и го задърпал до машините, на разстояние 5 - 7 метра от входа на книжарницата. Стигайки до машините, подсъдимият нанесъл на Т. Б. силен удар с ръка по главата, в областта на лявото ухо, лявата част на врата и лявата буза. Т. Б. се олюлял , без да пада на земята, изпаднал в шок и с помощта на приятеля си – св.С.Ю., отишли до бар „Наздраве“. В бар „Наздраве“ те разговаряли с майката на св.С.Ю. – св.Х.Ю.. Същата се възмутила, както тя, така и останалите хора на масата, като посъветвала Т. Б. да отиде при баща си в другото заведение и да му обясни за случая. Т. Б. отишъл при баща си и споделил какво се е случило, след което баща му – св.Е. Б., се обадил на органите на МВР, като около 00.10 часа на 20.07.2021 год. свидетелите Д.Т. и М.Х., служители на РУ - М., посетили адреса, където били отседнали частния тъжител и баща му. Същите разговаряли с бащата и с детето и им било обяснено от тъжителя, че подсъдимия Х. М. му е нанесъл удар по повод неработеща машина с боксова круша и възникнал спор относно заплатената парична сума. След разговора със св.Е. Б. и Т. Б. свидетелите Т. и Х. отишли в центъра на гр.Д., за да търсят подсъдимия Х., но не успели да го открият същата вечер и едва на следващия ден други техни колеги предприели действия спрямо подсъдимия.

 Видно от приетите по делото писмени доказателства – лист за преглед на пациент в спешно отделение, допълнителен лист към лист за преглед на пациент в спешно отделение, и Съдебномедицинско удостоверение № 150/2021 год., издадено от съдебен лекар, на 20.07.2021 год. около обяд частния тъжител Т. Б. бил прегледан в СО на МБАЛ „Д-р Ат.Д.“ АД – гр.К. и от съдебен лекар, при което били констатирани следните телесни увреждания на тъжителя: синкаво-мораво-червено кръвонасядане с размери 1/1.5 см в средната трета на лявата ушна мида, по предната й повърхност; както и розово-жълтеникаво охлузване на кожата с овална форма и диаметър 0.5 см, разположено на нивото на околната здрава кожа, находящо се непосредствено зад средната трета на лявата ушна мида, и за които телесни увреждания съдебният лекар е посочил в удостоверението, че са получени при действието на твърд тъп или тъпо-ръбест предмет и по време и начин е възможно да са възникнали така, както се сочи в предварителните сведения.

Решението на Окръжния съд в Кърджали е окончателно.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини