Асен Василев е оптимист за добра перспектива с втори мандат за съставяне на правителство

Изображение 1 от 6

    Перспективите за втори мандат са добри, но нека завърши процедурата по първия мандат, оптимистично коментира възможността за съставяне на редовен кабинет с участие на Коалиция ПП-ДБ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и депутат от Хасково Асен Василев в Димитровград.  

    Срещата на ППДБ с ГЕРБ-СДС, която се проведе  вчера, е била инициирана от кандидат-премиера Мария Габриел, поясни Василев. Целта й е била препотвърждаване на вече изказаната позиция от страна на ПП-ДБ за неподкрепа на правителство с първия мандат.

    Относно готовността на проекто-кабинет от страна на коалицията Асен Василев посочи, че ще бъде предложено правителство на малцинството и за момента няма промяна на вече публикуваните предложения за министри в кабинета акад. Николай Денков. „Акад. Денков има пълната свобода да избира кабинет. Знаете имената на предлаганите от нас министри бяха публикувани още преди две седмици, така че всички партии са имали възможност вече да се запознаят с тях, да направят проучвания и ако има забележки, да са готови, когато започнат разговорите“.

    Асен Василев посочи още, че вече се работи за номинация кмет на София, като потвърди нагласите тя да е  обща със „Спаси София“ и „Демократична България“. Името ще бъде обявено до седмици.След това ще започне и работата по селекциите за издигане на кметове и на останалите места в страната.

    Относно парещата тема за бюджета и по-скоро липсата на приет нов такъв, съпредседателят на „Продължаваме промяната“ е категоричен, че пари в хазната има, но проблема е, че без гласуван бюджет те не могат да се харчат за покриване на разходите.

    Внесеният бюджет от МФ има редици дефицити, каза още Асен Василев. Той припомни, че на изслушване на Бюджетна комисия тази седмица стана ясно че „Митниците“ прогнозират тази година приходът да бъде с 1,5 млр. лв. по –нисък, което е антирекорд . Асен Василев отдава това по-скоро на  липса на амбиция и спаднала събираемост и се съмнява на доводите на Агенция „Митници“, че причината е в цените на международните пазари, които са паднали и  по-малки количества внос. Това  според него е съмнително и защото данните не се потвърждават от НСИ. „Според мен трябва да се направи сериозна ревизия от приходите на „Митниците“, каза още Асен Василев.

    В Димитровград той присъства на откриване на нов офис на „Продължаваме промяната“, който е 60-ия поред в страната.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ив
      Иван
      6 -4
      15:23, 21 май 2023
      Доста са я закъсали в партията, щом коментират при бабичките в Димитровград
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини