29-годишна родилка почина в Русе

Родилка е починала в АГ-комплекса към Университетската болница "Канев" в Русе. Информацията бе потвърдена от ръководителя на "Връзки с обществеността" в лечебното заведение Стела Кръстева. 

29-годишната жена е родила детето си чрез секцио на 23 май тази година. На следващия ден родилката е починала. Детето е в добро състояние. 

"Няма да коментираме случая, докато не излязат резултатите от аутопсията", обясни Кръстева пред БТА. 

Според близките на жената тя не е имала съпътстващи заболявания, съобщава NOVA. Ивелина е починала 12 часа след операцията.

Час преди смъртта родилката е писала на съпруга си, че има силни болки, а няма кой да й обърне внимание. Роднините все още нямат отговор каква е причината за смъртта и обвиняват лекарката, извършила операцията. Те са решени да търсят истината в съда. 

"Роди със секцио. Детенцето проплаква веднага. Не е имало проблеми нито при нея, нито при него и след 12 часа умира просто. Само се оплакваше, че много я боли и аз я успокоявах. Прати ми съобщение, че сестрата спи", разказа Мартин, съпруг на починалата жена.

"Оставили са я да умре. Един лекар ще се грижи, ще ходи да я проверява", каза Величка Георгиева, майка на починалата родилка.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини