Двудневна програма за Деня на детето в Димитровград

Разнообразна няколкодневна програма за децата е подготвила община Димитровград под мотото "Здрави и щастливи". Събитията за радост на малчуганите започват още на 30 май, когато от 9.30ч. и 10.30ч. в лятната читалня на Градска библиотека "Пеньо Пенев" деца от детските градини ще гледат детското  театрално представление "Аладин".

На самия Първи юни програмата за децата ще започне още преди обяд, когато в Художествена галерия "Петко Чурчулиев" ще заработи работилничка за Оригами. В часовете о т 11.00ч. до 12.00ч. и от 16.00ч до 17.00ч. децата ще могат да изработват различни фигури от хартия по древното японското изкуство за оригами. Материалите за тях са специално изпратени за децата в Димитровград от пълномощния ни посланик в Япония Юлияна Антонова-Мурата.

Общоградското тържество е с начален час 17.30ч. по Централната градска алея на бул.България и площад Поезия, където разнообразни работилнички, активности и пъстри балони ще очакват децата в деня на празника.   Ще има изложба на красиво и интересно аранжирани плодове и зеленчуци, за която ще се погрижат възпитаниците на ПГ "Проф.д-р Асен Златаров".

Занимателна йога ще демонстрира как децата могат да повишат физическото си здраве, а е и подходяща и действа положително и на концентрацията и координацията.

В работилничка "Звездознайковци" малчуганите по забавен и достъпен начин ще научат повече за първия Планетариум в България, който се намира именно в Димитровград, за звездите, планетите, Вселената.

В занимателните работилнички „Щура градинка” и „Веселите плодчета” малчуганите ще си изработват атрактивни апликации и диадеми за глава. Ще има още и къща за сладолед и любимото рисуване върху лица. В "Корабни пътешествия" възпитаниците от Моделен клуб-Димитровград ще демонстрират умения в управлението на малките плавателни съдове в шадравана пред сцената на площад Поезия.

За най-малките е предвиден уютен и красив кът за оцветяване на рисунки с плодове и зеленчуци. Весели снимки с плодчета и щура забава с танцовите и музикалните състави на изпълнителите от Детски и младежки център от сцената на празника очаква децата в Деня на детето.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини