Фолклорен спектакъл „Традициите ни обединяват“ ще бъде представен в Кърджали на 30 май

 На 30 май в Кърджали ще бъде представен интерактивният фолклорен спектакъл „Традициите ни обединяват“, който обединява танци и песни от шестте основни фолклорни области в България с норвежки танци и музика. Представлението ще бъде в голямата зала на НЧ „Обединение” от 18.00 часа, а заедно с нашите артисти на сцената ще излязат и норвежките певици Юлия Клайве и Женя Августа Енге, както и акордеонистът Бьорн-Петер Тоссе, който изпълнява българска народна музика. Входът е свободен.

Спектакълът е създаден по проект на НЧ „Обединение 1913“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и вече беше представен в Кърджали, Куртово Конаре, Черноочене, Кирково, Свиленград, Момчилград, Момчиловци, Крумовград, Джебел и Мост.  

Участват певиците Соня Борисова и Христина Чаушева и танцьорите Василка Щинкова, Диана Соколова, Ива Бурова, Нешка Шопова, Хасан Хасан и Никола Иванов.

Детайли и новини за проекта можете да следите на официалната му страница във Фейсбук: https://www.facebook.com/traditionsuniteusproject

Проект „Традициите ни обединяват” е финансиран по програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество” по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г., Резултат 2 „Подобрен достъп до изкуства и култура”.

Бенефициент: НЧ „Обединение 1913” Кърджали, България.

Партньор: BJERKAKER LEARNING LAB, Осло, Норвегия.

Обща сума на проекта: 282 156,20 лева.

Безвъзмездна финансова помощ: 248 545,54 лева.

Това съобщиха от ръководството на читалището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини