Олексий Резников: Имаме сериозни шансове да направим пробив през лятото

"Имаме сериозни шансове да направим пробив през лятото", казва в публикувано вчера във френския всекидневник "Уест-Франс" интервю украинският министър на отбраната Олексий Резников, предаде Франс прес.

"Искаме да сломим волята на руснаците за победа във войната", казва още Резников, като изтъква, че целта на контранастъплението е Украйна да си възвърне териториите "в международно признатите граници от 1991 г.", включително и Крим.

Мащабното контранастъпление "ще доведе до ново изтегляне на руснаците от наши територии", прогнозира украинският министър.

(Руската частна военна компания) "Вагнер" използва затворници и по време на обсадата на Бахмут за осем месеца загинаха и бяха ранени 60 хиляди души", казва Резников пред френското издание, без да уточнява дали става дума за общите загуби на двата лагера или не.

В интервюто украинският министър на отбраната обръща внимание на това, че Украйна се нуждае от незабавни доставки на оръжие от западните си съюзници.

Пред френския всекидневник Резников изразява и надеждата си, че "до края на годината" Киев ще получи изтребители Ф-16 американско производство, с чиято помощ украинските сили ще могат да се противопоставят на руската въздушна мощ и да нанасят удари по ариергарда на руските войски.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини