Радостин Василев: Не съм бил заплашван от Кирил Петков и Асен Василев

За да избягваме всякакви спекулации е важно да кажа, че аз от Кирил Петков и Асен Василев не съм бил заплашван. Това каза пред журналисти в парламента народният представител Радостин Василев, който обяви напускането си от парламентарната групата на „Продължаваме Промяната – Демократична България". 

„Бях призован в Районната прокуратура, която се е самосезирала вчера. Дадох обяснение в качеството си на пострадал“, обясни Василев. 

„Всичко останало е част от досъдебно производство, по което не знам всички данни“, допълни още той. 

Радостин Василев потвърди, че е получавал различни заплахи, без да уточнява кой е техният източник, заради което му е назначена охрана от МВР. 

„Не съм подавал никакви сигнали срещу Асен Василев и Кирил Петков, защото няма за какво“, каза още депутатът. 

Той категорично отрече президентът Румен Радев да стои зад решението му да представи записа пред обществото и нарече тези твърдения „лъжа".

Василев каза, че новият му политически проект е в ход. 

"Имам огромна подкрепа от гражданите, на тях разчитам. Всъщност единственото нещо, което ме запазва да не ми направят него сега, е обществото”, заяви той, като допълни, че чисто конституционно няма как държавният глава да застане зад партията му. (Но според конституционалисти, коментирали днес последните изказвания на Радев, българският президент не е деполитизиран и не само може да прави политически изказвания, а даже да участва в партия)

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини