Предимно слънчево днес

Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Следобед над планинските райони в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места там ще превали и прегърми.

Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от източната четвърт.

Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София - около 23°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максимални температури: 22°-24°. Температурата на морската вода е 17°-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 10°.
  
В петък времето ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в югозападните райони ще превали. Вятърът ще е слаб от изток, след обяд от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

В събота въздушната маса над страната отново ще се лабилизира. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в часовете след обяд и преди полунощ, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има повишена вероятност локално да са временно интензивни и значителни по количество, възможни са и градушки. По-малка е вероятността за валежи по Черноморието и в югоизточните райони.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини