Кирил Петков ще се откаже от имунитета си, но ще изчака съставянето на комисия в НС

"За моя имунитет: ще изчакам да се състави и заработи комисия в Народното събрание, пред която да бъдат представени всички факти и доказателства, за да могат всички българи да видят ясно и нагледно как българската прокуратура се използва за политически натиск. В деня преди комисията да вземе решението си, ще се откажа от имунитета си доброволно, защото знам, че няма от какво да се страхувам", написа във фейсбук съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

До прокурорите и службите за сигурност: не разбрахте ли, че сме решени да направим цялостна реформа в съдебната система и в овладяните български служби и че не може да ни спрете или уплашите, пише още той.

Петков отбелязва, че е горд, че се е отказал от второто си канадско гражданство, точно за да може да бъда част от "промяната, която идва и която след повече 30 години липса на справедливост най-накрая ще премахне институционално всички безконтролни и зависими служители на правосъдната система и системата за сигурност".

По-рано днес стана ясно, че Софийската районна прокуратура е предложила на главния прокурор да поиска от парламента имунитета на Кирил Петков. Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство относно декларация за гражданство.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини