За пример! 96 отлични оценки общо са изкарали на ДЗИ децата от Смолянско

За поредна година смолянските зрелостници и учениците, завършващи четвърти клас, се наредиха в челните места по успех. Резултатите от Държавния зрелостен изпит по български език и литература и така наречените малки матури поставят областта на второ място след София-град. Средният успех на смолянските дванайсетокласници от ДЗИ по български език и литература е добър 4.09 при средна оценка за страната 3.93. От втория зрелостен изпит резултатът е много добър 4.53.
Учениците, които са се явили на държавен изпит по професия и професионална квалификация са изкарали успех добър 4.33, което също е  добър резултат.
 
"Отличните оценки на първо ДЗИ, имаме 14 отлични оценки, които са над 5.50 и една пълна шестица. Вторият държавен зрелостен изпит можем да се похвалим с 82 отлични оценки, от които 13 пълни шестици, което е добър показател и за старанието на учениците и за работата на учителите", каза началникът на РУО-Смолян Никола Запрянов. Матурите са пропуснали само 25 зрелостници.
 Най-много зрелостници се явили по английски език, биология и здравно образование, география и философия. Като най-висок успех е констатиран  по немски език много добър 5.41, по английски език е много добър 4.93 общият резултат, информатиката е с доста добър резултат - 5.62 и философията с добър 4.05.
 Областта е на едно от водещите места по резултати и при четвъртокласниците. 
"На тези изпити се явиха близо 605 ученици от четвърти клас, като средният брой точки за областта е 77,8, което е със 7 точки повече от средния за страната, тъй като за страната средния брой е 70, 5 точки, това е по български език и литература, съответно по математика средния брой точки за нашата област е 68,9, за страната е 64,4", похвали се още Запрянов. Предстои да се анализират и резултатите от националното външно оценяване в седми и десети клас. Те ще са ясни най-късно до 28 юни.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини