"Юнивърсъл мюзик" преустанови промотирането на "Рамщайн" заради скандала с Тил Линдеман

"Юнивърсъл мюзик" оповести, че преустановява дейностите, свързани с маркетинга и промотирането на германската метъл рок група "Рамщайн" след вълната от обвинения в сексуални посегателства срещу нейния фронтмен, предаде Франс прес.

"Обвиненията срещу Тил Линдеман са шокиращи за нас. Изпитваме най-голямо уважение към жените, които толкова смело говориха публично по този въпрос", се посочва в изявлението, направено от лейбъла. 

"Преустановихме дейностите, свързани с маркетинга и промотирането на записите на групата до второ нареждане", казват още от компанията. 

Няколко жени наскоро заявиха, че са били дрогирани и подбуждани към сексуални действия с 60-годишния Тил Линдеман на партита след концерти на групата. Германското правосъдие започна разследване.

Линдеман отрича твърденията, а адвокатите му ги окачествиха като "неверни, без изключение".

Германският министър на културата Клаудия Рот каза, че разследването срещу фронтмена на "Рамщайн" "подчертава факта, че тези обвинения трябва да бъдат взети насериозно".

В интервю за берлинския всекидневник "Тагесшпигел" Рот призова организаторите на концерти да вземат мерки, за да гарантират безопасността на феновете.

Скандалът избухна, когато млада ирландка заяви в социалните мрежи, че е била дрогирана и насилена от Линдеман по време на парти след концерт във Вилнюс.
       
Оттогава в Туитър, Инстаграм и ЮТюб бяха публикувани няколко подобни свидетелства.

Възмущението от тези твърдения доведе до отмяната на всички партита след концертите на "Рамщайн" в Мюнхен, Германия, миналата седмица. Афтърпартита ще бъдат отменени и на концертите на групата в Берлин през юли.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Видеа по темата

Последни новини