Успехи за димитровградските джудисти на "Топалов Опън"

    На 17 и 18 юни в гр. Панагюрище за поредна година се проведе международния турнир по Джудо Топалов Опън.

    Турнирът, основан от Костадин Топалов - многократен шампион на България по Самбои Джудо, както и вицесветовен шампион по самбо, събра за два дни повече от 1050 джудодисти от 19 страни в цяля Европа, сред които силни състезатели от Италия, Израел, Гурция, Русия, Украйна, Германия, както и много други страни.

    В крайна сметка от 90 клуба участващи в турнира, победител стана Гръцкия "Аидинидас" с пет титли, втори са домакините от Топалов, а трети ЦСКА София.

    При девойките първи са италианския "Атлетико". Тук димитровградския клуб по джудо се подрежда на 11 място в класирането сред всички участващи отбори с един златен, два сребърни и два бронзови медала при девйки и момичета.

    Турнирът се проведе в Арена Асарел, като треньорите Димитър Костадинов, Христо Трендафилов и Гочо Гочев бяха подготвили 27 състезателя в различните възрастови групи. На 17 юни нашите представители завоюваха общо пет отличия. Шампион при родените 2014 - 2015 стана Александра Димитрова, която донесе едиствената титла за Димитровград. Трета е Лилиана Боева, загубила полуфинал от състезателка на Италия. Втора стана Рая Будакова, а Владимир Хубенов стана трети в категорията си, след спечеления репешаж срещу състезател от Израел. Кристиян Делчев също става трети, а репешажите за трето място изгубиха Жасмина Миткова и Роса Пенева останали пети. Диляна Пеева и Жаклин Трендафилова пък останаха седми в категориите си, след като загубиха споровете за разпределяне на третите места в репешажите. Същия ден при родените 2010 -2009 многократните медалистки в категориите си Иванина Жекова и Изабела Вълева не успаяха да се преборят със силната конкуренция на състезателките от Турция, Израел и Италия и не се класираха във финалната фаза.

    На 18 юни  бе даден старта на родените 2011 - 2013 година. Многократната шампионка Ивайла Димитрова, която вече се бори и се адаптира в новата за нея категрия 40 кг, постигна бързи победи срещу състезателки на Италия, Турция и Израел, но загубии финалната среща срещу силата състезателка на Сърбия. В репешажите шанс да спечелят трето място имаха Денис Бакалов, Иван Тодоров и Радина Димитрова, но и тримата останаха на пети места. Трета стана Божидара Георгиева, преодоляла в спора за медала силна състезателка от израелска школа. Останалите състезатели Наско Славчев, Радост Манова и Виктория Михайлова не успаха да се класират във финалната фаза на турнира.

    На 24 юни летния сезон по джудо се закрива с домакинския турнир "Фамилия Галакси джудо къп", който ще се проведе в Спортна зала Младост. Очаква се СК Джудо Димитровград да участва с повече от 35 състезатели в различните възрастови групи.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини