Украйна си е отвоювала територии в близост до Мелитопол и Бердянск,

Силите на Украйна продължават с настъплението си към Мелитопол и Бердянск в Запорожка област, предаде Ройтерс, като се позова на говорителя на генералния щаб на украинските въоръжени сили Андрий Ковальов.

"Постигнахме частичен успех, укрепваме отвоюваните позиции", написа той в канала в "Телеграм" на Медийния център на украинската армия. 

Ковальов допълни, че украинската армия си е възвърнала контрола върху територии в близост до Мала Токмачка, Роботине и др.

Украйна продължава да удържа настъплението на руските войски в източната част на страната, като край Лиман в Донецка област се водят "особено тежки сражения", посочи Ковальов.

Междувременно руската Федерална служба за сигурност (ФСС) заяви, че е задържала жител на Хабаровския край по обвинение в държавна измяна. Заподозреният се е опитал  да изпрати средства на украинската армия "посредством криптовалутни инструменти" за закупуването на дронове, термовизионни камери, боеприпаси и медицински консумативи. 

Ройтерс допълва, че ФСС са арестували и група "саботьори" в контролирания от руските сили град Мелитопол. Те са обвинени в подготовката на опит за убийство на длъжностни лица. Не се съобщава броят на задържаните, нито имената на хората, които се твърди, че са искали да убият. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини