Пожарникари от Хасково спасиха жена в безпомощно състояние

    Пожарникари от Хасково спасиха жена в безпомощно състояние в дома й в квартал „Орфей“.

    В понеделник малко преди 21 часа инспектор Веселин Бекяров и младши експерт Георги Мечков от противопожарната служба в Хасково се отзовали на сигнал за самотно живееща 54-годишна жена, която съседите не са виждали от 2 дни.

    Оказва се, че вратата на апартамента на третия етаж в блок 21 е заключена отвътре. За да не я разбиват, огнеборците са използвали автомеханичната стълба на противопожарния автомобил, за да влязат вътре през отворен прозорец. Тогава те заварили домакинята в безпомощно състояние на пода, но жива. Извадили я навън, където е поета от извикания медицински екип, който я откарал в МБАЛ-Хасково. Пристигнали и полицаи. Хасковлийката е настанена в ОАИЛ. Установено е, че тя е с бъбречна недостатъчност и е интубирана. Скенерът показал, че в случая не става дума за претърпян инсулт. Състоянието й е стабилно, но все още има опасност за живота й.

    Огнеборците заявиха, че се надяват жената да се възстанови напълно.

    Инспектор Бекяров каза, че в последно време зачестяват случаите на самотно живеещи хора, които биват откривани в безпомощно състояние в жилищата си. Той уточни, че от началото на годината са реагирали на 6 такива сигнала. За съжаление обаче в повечето случаи екипите са уведомявани прекалено късно. През тази година е спасена още една жена, която е получила инсулт. Тогава обаче се наложило разбиване на входната врата с цел да бъде спасена. Действията са по преценка на огнеборците, защото може сигналът да е неоснователен, а стопанинът просто са е заминал някъде.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини