Хеликоптер от България хвърлил чували с дрога в Турция и се върнал у нас

101 килограма скънк, пуснат от хеликоптер, е конфискуван в граничещия с България турски окръг Къркларели. Трима души са задържани. Установено е, че наркотиците са внесени от чужбина с хеликоптер, влязъл нелегално в страната през нощта. Чували с дрога са били изхвърлени в района, където са чакали няколко души.

Общо 101 килограма скънк, пуснат от хеликоптер, е конфискуван в граничещия с България турски окръг Къркларели, предаде Анадолската агенция.

Радар в Чанаккале е засякъл нерегистриран летателен апарат да навлиза в Къркларели от България през нощта (16 срещу 17 юли). Установено е, че хеликоптерът е летял ниско в района на село Йенимахале.

Екипи на жандармерията са установили, че хеликоптерът, който е пуснал чували в района, се е върнал обратно към България. В чувалите е имало общо 101 килограма скънк.

При операцията на турските власти срещу международния трафик на наркотици в Къркларели са арестувани трима души, информира Анадолската агенция.

Екипите задържали заподозрените лица с инициали Л.Х., А.О. и Х.Г., които са опитали да избягат от района. Не се посочва каква е националността на задържаните.

Предприето е разследване по случая, което се води от Главната прокуратура в град Бабаески (окръг Къркларели).

Междувременно валията на Къркларели Бирол Екиджи направи изявление в Командването на жандармерията в Бабаески и заяви, че е била разбита мрежа за трафик на дрога, ръководена от международна престъпна организация, която е била следена дълго време. Той добави, че при операцията са иззети 101 килограма скънк.

Финансовата стойност на иззетите наркотици е около 20 милиона турски лири. Нашата борба срещу разпространението на наркотици ще продължи с решителност. Няма да допуснем нашият народ и в частност младите хора да бъдат отровени, каза Екиджи.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини