Повече от два часа депутатите уточняват поредността на точките в днешната програма

Повече от два часа депутатите уточняват поредността на точките в днешната програма на заседанието на парламента. В началото на пленарния ден по предложение на председателя на Народното събрание Росен Желязков бяха включени десет точки за днес към вече фигуриращите в програмата. Последваха предложения от опозицията за разместване на дневния ред. 

Любен Дилов (ГЕРБ-СДС) коментира, че нито едно предложение за разместване на точки не е било мотивирано. Той предложи да вземат сферата на тотото, да сложат числата от 1 до 22, всеки път да теглят и която точка се падне, да я гледат. 

Това със сферата с топките от тотото важи и за точките, които вкарахте в дневния ред, коментира в отговор Христо Проданов („БСП за България“). Каквото повикало, такова се обадило, допълни той. По думите му трябва да има някакъв диалог, така "с ботушите" не става. 

Председателят на Народното събрание Росен Желязков каза, че до този момент размествания са искани от БСП и всички техни предложения са приети от залата.

Александър Иванов (ГЕРБ-СДС) изчисли колко струва времето, изгубено за процедури по начина на водене. По думите му в 108 минути са изхарчили на българските данъкоплатци 216 хиляди лева. 

Кристиан Вигенин („БСП за България“) направи конструктивно предложение - да свикат председателски съвет и да обсъдят кое е възможно да мине в днешното пленарно заседание, като след това да има три часа парламентарен контрол. Росен Желязков му отговори, че дневният ред вече е приет.

Андрей Чорбанов („Има такъв народ“) се обърна към председателя на парламента Росен Желязков и попита защо се събират в сряда да обсъждат дневен ред за седмицата, като той може да се подмени изцяло. Понеже видно е, че не зачитате мнението ни като парламентаристи, ще се обърна към вас като музикант аматьор към музикант аматьор, каза Чорбанов. Надявам се, че свирите по-добре, отколкото аз пея, защото иначе извън парламента ще умрем от глад, допълни той.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков каза, че приема хвърлената ръкавица и ще направят няколко репетиции. Мислете за името на дуета, г-н Чорбанов, отговори му Желязков и добави, че могат да измислят нещо от фамилните им имена, щели да се получат оригинални неща. 

Радостин Василев (нечленуващ в парламентарна група) направи забележка за облеклото на заместник-председателя на Народното събрание Андрей Чорбанов, в частност за карирания му панталон.

Палячовщината винаги е функция на поведението, а не на облеклото, отговори му Чорбанов, който взе думата от парламентарната трибуна. По думите му панталонът може да се смени, генетиката е това, което остава за цял живот. 

След поредицата от процедури по предложения за разместване на дневния ред председателят на парламента Росен Желязков помоли Никола Минчев да го замести като ръководещ заседанието и каза, че отива на председателски съвет. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини