Поглед към „The Iron Claw“ на Шон Дъркин със Зак Ефрон и Джеръми Алън Уайт

Знаем, че кечът е много сложна тема и въобще не мислим да навлизаме в нея – който го харесва, нека да си го харесва, който не – никой не го кара. Интересното на спортните филми обаче, пък и като цяло на филмите по истински истории, е, че няма нужда да харесваш конкретния спорт, за да можеш да им се насладиш. Такъв беше случаят преди няколко години със Семейни кютеци, надяваме се сега да бъде така и с The Iron Claw.

Новият филм на Шон Дъркин се нарича The Iron Claw и ако случайно сте попадали на странните задкулисни снимки, на които Зак Ефрон изглежда почти като Лу Феригно, да знаете – от този филм са. Филмът разглежда невероятно трагичната история на така нареченото „кеч семейство“ Вон Ерик (всъщност Адкинсън). Бащата Джак Адкинсън започва да се занимава с професионален кеч още през 50-те и 60-те години и си измисля кеч персоната Фритц Вон Ерик, откъдето всичките му деца и дори внуци се кечат с фамилията Вон Ерик.

Освен обаче за професионален спорт, това е история за известното в кеч средите „проклятие на Вон Ерик“ – голяма част от семейството измират на млада възраст от случайни токови удари, възпаления, самоубийства и какви ли още не злополуки. Тяхната история се разисква в контекста не просто на професионалния кеч, но и съперничеството между братята, влиянието на родителите и впоследствие неизбежно – дългосрочния ефект на мозъчните сътресения.

Много впечатляващ актьорски състав се е наел да изиграе главните роли. Вече споменахме Зак Ефрон, който ще изиграе най-големият брат в семейството Кевин Вон Ерик. Към него се присъединяват Джеръми Алън Уайт (вече познат на всички от The Bear) като Кери Вон Ерик, Харис Дикинсън (Идиотския триъгълник) ще бъде Дейвид Вон Ерик, а професионалният кечист Максуел Фрийдман ще изиграе Ланс Вон Ерик. Картинката е допълнена от Холт МакКълени (Mindhunter) като бащата Фритц, Мора Тиърни като майката Дорис и дори Лили Джеймс като съпругата на Кевин – Пам.

Първите снимки, естествено, се фокусират върху впечатляващата физика на главните замесени. Силно подозираме обаче, че под ръководството на режисьор като Шон Дъркин, който обича да се занимава с мрачните и трудни ъгли на човешките взаимоотношения, The Iron Claw ще бъде фокусирана именно върху интересните части от семейната история, а кечът ще бъде просто рамка. Динамиките в едно семейство, което цялото работи в една и съща индустрия, заедно с трагедиите, надничащи зад ъгъла, ни се струват като идеална почва за сериозна драма, нищо, че в нея ще става въпрос за кечисти.

The Iron Claw е написан и режисиран от Шон Дъркин.

Премиерата е насрочена за 22 декември.

Източник: http://operationkino.net/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини