"Мис Вселена" прекрати отношения с организатора си в Индонезия след обвинения в сексуални посегателства

Организацията "Мис Вселена" прекрати взаимоотношенията си с индонезийския франчайз и отмени тазгодишния конкурс в Малайзия, след като участнички в конкурс за красота обвиниха местните организатори в сексуални посегателства, съобщиха Ройтерс и АФП.

Базираната в САЩ организация съобщи в изявление, изпратено по електронна поща, че е решила да прекрати договора с PT Capella Swastika Karya и националния й директор Попи Капела, която притежава лиценза за конкурса "Мис Вселена Малайзия".

Жалби от седем от 30-те финалистки в конкурса "Мис Вселена Индонезия 2023" бяха подадени до полицията. В тях кандидатките обвиняват организаторите в сексуални посегателства, като поясняват, че са били подложени на топлес "проверки на тялото", каза адвокатът им. 

От полицията в Джакарта не отговориха на запитването за коментар в неделя. Във вторник говорителят на ведомството каза, че жалбите се разглеждат.

В Инстаграм Капела каза, че не допуска сексуални посегателства. "Подчертавам, че аз, като национален директор и притежател на лиценза за "Мис Вселена Индонезия", не съм замесена и никога не съм знаела, не съм разпореждала, не съм изисквала, нито позволявала на никого от хората, участващи в процеса на организиране на "Мис Вселена Индонезия 2023" да извършва сексуални посегателства чрез "проверки на тялото", както се съобщава", посочи Капела.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини