Най-дразнещите изобретения

Автомобилните аларми оглавиха класацията на най-дразнещото изобретение на всички времена в класация, съставена с анкета сред 5000 души, съобщи БТА, като се позова на в. "Сънди телеграф".

"Автомобилните аларми са проклятие в живота на много хора - каза говорител на сайта за рециклиране на мобилни телефони www.phonepiggybank.com. - Те ги будят сред нощ или им пречат да заспят".

На второ място е часовникът, който отмерва времето на компютърния екран при зареждането на информация. Обикновено появата му означава, че предстои дълго чакане.

На трето място са развалящите се компютри.

Следват пътните камери, автоматичните телефонни централи, които препращат в кръг, новите входни звънци.

В класацията са също прескачащите дискове, звукът в "Уиндоус" за команда, която не може да бъде изпълнена, неудобните слушалки, принтерите, будилниците, сателитните навигационни системи, алармите на домовете, охранителното осветление, вградените сензори за автоматично паркиране на автомобилите.

Анкетата установи също, че човек се изнервя средно четири пъти на ден заради новите технологии, като типичният изблик на гняв продължава шест минути.

Според 68 процента от участниците нервите си изпускат по-често мъжете, отколкото жените. Две трети от анкетираните се дразнят от това, че не могат да живеят без изобретенията, които им късат нервите.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини