Как да общувате с човек, който се е държал зле с вас - 7 правила

Не бива да вярвате, че човек ще се промени.

Онзи, който се е държал подло с вас или ви е предал, при всички случай е опасен – дори и сега дa демонстрира привидни подкрепа и дружелюбност:

  • Този човек вече е показал истинското си лице. Рано или късно то отново ще се прояви.
  • Той/тя вероятно се е сближил отново с вас, за да продължи да събира информация и да изчака подходящия момент, за нанесе следващия си удар.
  • По правило такива хора са лицемерни, подмолни и постоянно действат задкулисно. Така че сега, когато са близо до вас, те могат да продължат двойната си игра зад гърба ви.

В повечето случаи общуването с такъв човек в продължение на дълъг период от време е токсично, защото е напрягащо и заредено с отрицателни емоции. Ще се наложи да изразходвате твърде много енергия само и само за да можете да бъдете в района на такава личност.

Как да общувате, да взаимодействате с човек, който вече е извършил подлост или дори истинско предателство спрямо вас?

Ако не можете да поддържате контакт с него, просто не го правете

Защо искате в съседство да има змия, която може да ви ухапе всеки момент?

Защо доброволно бихте се изложили на опасност?

Да, всичко се случва. Някои се разкайват, други преминават през истинска трансформация. Но това е само малък процент от хората. Повечето предпочитат да живеят в обичайната си парадигма и да действат по обичайните си начини.

Безопасността и комфортът ви са от първостепенно значение.

Ако все пак сте принудени да продължите да контактувате? Ситуацията анализира cluber.com.ua

Например работите заедно или това е човек от близкото ви обкръжение. Как да взаимодействате с тези хора, ако не можете да избегнете ситуации, в които трябва да сте в един и същи район за известно време? Ето какви са правилата:

1) Сведете до минимум комуникацията

Ако можете да избегнете контакта, направете го. Общувайте само когато е крайно необходимо.

2) Предугадете бъдещите му действия

Какво му е изгодно? Защо би продължил да ви подяжда и напада по този начин? Когато успеете да си отговорите на тези въпроси, помислите по какъв начин можете да откликнете на подобно поведение, че да не пострадате.

Прави ви мили очички и се опитва отново да спечели доверието ви? Внимавайте да не попаднете отново в неговия капан.

3) Общувайте само по работа

Запазете личния си живот за себе си. Обсъждайте само теми, свързани с работата. При това стегнато, ясно, по същество. Не се доверявайте на този човек и не живейте с илюзията, че един ден можете да се сближите.

4) Имайте пълен контрол над ситуацията

Не сваляйте гарда си, не се отдавайте на емоциите си. Когато контактувате с подобен човек, задавайте си следните въпроси:

Защо съм тук?

Каква е целта на взаимодействието ми с него/нея точно сега?

Мога ли да се защитя?

5) Бъдете дистанцирани

Не показвайте емоции - нито положителни, нито отрицателни. Бъдете дистанцирани, безстрастни. Не казвайте на този човек нищо за личния си живот, за чувствата и емоциите си. Не споделяйте никакви планове. Накратко, не му давайте нови идеи как да ви нарани.

6) Дръжте се огледално

В ситуации, в които не знаете как да реагирате, например когато човекът се прави на ваш приятел или е прекомерно формален, дръжте се огледално. Рано или късно ще ви покаже истинско си лице и ще ви разкрие какво всъщност иска от вас.

7) Никога няма да е както преди

Не вярвайте, че лесно предателството или настройката ще бъдат забравени, че човекът ще се промени. Не се опитвайте да се убеждавате в нещо, в което всъщност не вярвате в себе си. По-добре е да се съсредоточите върху това да се предпазите от евентуална вреда от страна на субекта.

Източник: Obekti

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини