Audi спира софтуерните си системи в Русия

Германската автомобилна марка "Ауди“ (Audi), част от групата на "Фолксваген" (Volkswagen Group), спира работата на ИТ системите си в Русия с оглед на наложените срещу страната санкции на Европейския съюз, е съобщил говорител на "Ауди" за ТАСС.

В съответствие със санкциите, въведени от ЕС, "Фолксваген" (Volkswagen) - компанията майка на "Ауди" - вече е изключилa много ИТ системи в Русия. След продажбата на руския бизнес на местни инвеститори, други софтуерни системи бяха деактивирани, с изключение на пет, които ще бъдат достъпни за руски купувачи през преходният период - до края на годината, предвижда споразумение, сключено с руските власти, е казал каза говорителят на марката.

Руското издание "Известия" по-рано съобщи, цитирайки служител на руско представителство на "Ауди", че компанията е ограничила достъпа на руски дилъри до своя софтуер.

През май "Фолксваген" продаде активите си в Русия на местната фирма "Арт-Финанс", която е подразделение на руската автомобилна компания "Авилон". Още през миналата година "Фолксваген" преустанови износа за Русия на превозни средства, произведени от всички марки, които притежава.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини