Почина жената, наръгана с нож от 17-годишната си внучка

Починала е 83-годишната жена, която беше намушкана с нож от 17-годишната си внучка Елена К., научи Haskovo.net. Възрастната жена е издъхнала в пловдивска болница, където беше откарана с опасност за живота.

На 24 август 2023 г. двете жени се скарали в къщата им на улица „Доню Славов“ в Меричлери. Кавгата прераснала във физическа саморазправа и момичето няколко пъти проболо с нож старицата. По-късно девойката отишла при съседи и им казала, че баба й не се чувства добре. Комшиите посетили възрастната жена и я намерили в безпомощно състояние. Пострадалата била отведена в болница в Пловдив, но медиците не са успели да й спасят живота.

На 28 август, Окръжен съд – Хасково наложи на внучката най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по обвинение в опит за убийство. Заседанието в понеделник протече при закрити врата, тъй като тя е непълнолетна. Преди делото нейната майка заяви, че Елена е осиновена от Дом за деца и е с умствена изостаналост, като има ТЕЛК. Каза обаче, че друг път не е правила такива бели.

Според юристи, обвинението трябва да бъде променено в убийство, за което се предвижда по-тежко наказание.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини