"Закон за добрия стопанин" предлага семейство Паси

"Закон за добрия стопанин" разработват Гергана и Соломон Паси, съобщиха те в профилите си в социалните мрежи. Поводът за това е разходка по българското южно Черноморие преди бедствието тази седмица, при която двамата бивши министри са установили множество призрачни постройки по крайбрежието.

"Апокалиптичният потоп от последните дни е оглушителна камбана за всеки, от когото зависи нещо - държавата, общината, главния архитект, строителния надзор, предприемача, собственика, застрахователя... Всеки!!

Климатичните промени са тук и ще бележат живота ни по различни, най-неочаквани и често трагични начини!", пише Гергана Паси.

И дава пример с кадри от брега на Царево:

"Призрачен, мъртъв град, на самия плаж, построен някога от "руски инвеститор" и погълнал спестяванията на стотици хора, но най-вече - погубил един от най-хубавите някога плажове по южното ни Черноморие. Днес той тъне в строителни отпадъци, мръсотия и фекалии!".

Тя описва закона в резюме така:

"1. Всеки стопанин трябва да е добър стопанин (и се грижи за имота си, като част от физическото и естетическото здраве на обществото).

2. Който се прояви като НЕдобър стопанин, първо бива предупреден, а после — глобен солено!

3. Ако #2 не проработи, имотът се разпродава на търг с чукче, като с прихода от търга се “поправя” имотът, а с остатъка се компенсира НЕдобрият й стопанин (е, може и да не се компенсира изцяло или изобщо, ако е много лош!)."

Бившата министърка по европейските въпроси споделя в социалните мрежи и други примери - от Родопите, като отбелязва, че пътят между Смолян и Пампорово е осеян от такива сгради от десетки години.

"Родината ни е затрупана от рушащи се, недостроени, запуснати, с много съсобственици или опасни сгради, за които нехаем", обобщава тя.

Източник: ClubZ.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини