Източници на Клуб Z: ГЕРБ обмисля да издигне Антон Хекимян за кмет на София

ГЕРБ обмисля да издигне Антон Хекимян за кмет на София, съобщи онлайн изданието Клуб Z. Информацията е потвърдена пред Клуб Z от трима източници от bTV и един приближен до партията.

По-рано bTV съобщи, че се разделя с Антон Хекимян. Оставката на директора "Новини, актуални предавания и спорт" е приета с незабавен ефект. Като причина е посочено решението на Хекимян да продължи в друга професионална посока.

"Компанията благодари на Антон Хекимян за професионалния му принос през последните 17 години и отчита усилията му за превръщането на bTV в една от най-обективните и надеждни медии в България", се казва в съобщението.

Временно главният изпълнителен директор на bTV Media Group Ралф Бартолaйт ще отговаря за новинарското съдържание, заедно с главния редактор на „bTV Новините“ Веселина Петракиева, с главния редактор на „Актуални предавания“ Искра Владимирова и с мениджъра уеб съдържание и изпълнителен продуцент на редакция “Спорт“ Владислава Лазарова.

Медията незабавно стартира процес по избор на заместник на Хекимян за поста директор отдел "Новини, актуални предавания и спорт" на bTV.

Антон Хекимян съобщи новината за напускането си във "Фейсбук". Ето изявлението му:

"През вече далечната 2004 година започнах в БТВ като стажант. Тогава бях на 20 години. За 19 години разбрах какво е да си посветен на журналистиката, да обичаш хората, с които те среща съдбата и да се учиш от живота на истинските хора.

Извървях дълъг път и съм благодарен на колегите, които са ме подкрепяли в първите ми стъпки и на всички хора, които повярваха в мен.

Щастлив съм, че се участвах в това пътешествие. Битки, победи, радости, смях, незабравими герои, понякога сълзи, но никога съжаление. БТВ ме научи на дисциплина!

Да работиш с професионалистите в БТВ НОВИНИТЕ е привилегия и аз винаги съм ценил усилието на всеки един човек в екипа си.Научен съм, че трябва да се дава шанс и се радвам, че успях да дам път на много млади хора да творят и на много колеги да намерят още предизвикателства в работата си.

Битката за истината трябва да се води на всички нива - независимо от длъжността, която заемаш или професията, която практикуваш. А журналистите са онези хора в нашето общество, които следват принципа на истината безусловно.

Не мога да скрия, че решението да поема в друга посока е изключително трудно. Но всеки, който ме познава истински, е наясно, че обичам предизвикателствата и не се страхувам.

Докато пиша тези думи през съзнанието ми преминават лицата на любимите ми колеги и приятели в БТВ - сърцето ми е пълно. Благодаря!"

Източник: Клуб

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ва
    Васко
    1 0
    23:36, 23 сеп 2023
    И сърцето е пълно, и други неща са пълни. Хекимянчо кмет и прайда напред!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини