Украйна ликвидира началника на щаба на руския Черноморски флот

Украинските сили за специални операции заявиха, че началникът на щаба на руския Черноморски флот генерал-лейтенент Олег Цеков е бил убит при извършената в петък атака срещу щаба в Севастопол, предаде УНИАН.

Силите за специални операции публикуваха актуализирана информация за руските загуби при нападенията срещу щаба на руския Черноморски флот и срещу големия десантен кораб "Минск" . 

В съобщението се посочва, че при операцията срещу щаба на руския Черноморски флот са загинали 34 офицери, сред които командващият групировката на руските сили в Запорожкото направление генерал-полковник Александър Романчук, както и началникът на щаба генерал-лейтенент Олег Цеков. Ранени са били 105 души, а сградата на щаба не може да бъде възстановена.

На 13 септември при удар срещу окупирания Севастопол бе повреден големият десантен кораб "Минск". Поразена бе и подводницата "Ростов на Дон", припомня УНИАН.

"С оглед на факта, че на следващия ден големият десантен кораб "Минск" трябваше да застъпи бойно дежурство, личният състав беше на борда му. Безвъзвратните загуби възлизат на 62-ма окупатори", се посочва в съобщението на украинските сили за специални операции. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини