Руското външно министерство извика българския посланик в Москва

Руското външно министерство извика българския посланик в Москва, предаде новинарската агенция РИА Новости.

Българският посланик бе извикан днес във външното министерство на Русия. Москва изрази протест във връзка с експулсирането на настоятеля на Руската православна църква в София, се казва в съобщение на руското ведомство. 

"На 25 септември във външното министерство на Русия бе извикан посланикът на България Атанас Кръстин, на когото бе изразен решителен протест във връзка с експулсирането от България под измислен предлог, по кощунствен и оскърбителен начин на настоятеля и на двама служители на подворието на Руската православна църква в София.

Бе отбелязано, че поредната провокационна нападка на българските власти, която напълно се вписва в текущите евроатлантически насоки за "борба с руското влияние", неизбежно ще доведе до неприятни последици - преди всичко за нейните инициатори.

В същото време сме твърдо убедени, че техните планове, целящи подкопаването на многовековните духовни връзки и традициите на приятелство между народите на Русия и България, нямат никакви перспективи и са обречени на провал", се казва в изявлението на руското външно министерство.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини