Над 1 милион българи посещават Facebook

Броят им е нараснал 10 пъти за една година

Броят на активните потребители от България във Facebook е нараснал 10 пъти за една година и достига 1 милион. Това е близо една трета от всички интернет потребители у нас, съобщи Комфо България, базирайки се на собствени наблюдения.

Въпреки скептичните очаквания в началото, моделът на разрастване на социалната мрежа повтори схемата, която се наблюдаваше и в световен план – бърз и стабилен ръст на броя потребители. Както и по света, тук жените са малко повече като брой и много по-активни като присъствие и отношение в мрежата.

Повече от 80% от потребителите са на възраст между 18 и 40 години. А над половината от тях са във възраствоия диапазон 25-35 години. Това са активно заети хора, които ползват мрежата за контакт с приятели и семейство и за обмен на бизнес или лична информация.

"Потребителите свикнаха с платформата. Научиха се как да избягват нещата, които не харесват, както и да филтрират само полезната и интересна за тях информация. Затова и активността им и качеството на споделената информация са много по-високи към днешна дата”, каза Ивайло Христов, директор бизнес развитие в Комфо България.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини