''Слави избяга като бъзливец''. Пеевски крещи на Тошко Йорданов на срещата с миньорите

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се разкрещя на Тошко Йорданов от "Има такъв народ" по време на точещото се вече шест часа обсъждане между управляващите и протестиращите енергетици и миньори за териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони Стара Загора, Перник и Кюстендил.

Във видео, излъчено на живо от Цончо Ганев от "Възраждане" във Фейсбук, се чува как Делян Пеевски крещи на Тошко Йорданов, след като Йорданов поиска оставката на правителството. 

След поисканата оставка Пеевски отвръща на Тошко Йорданов на висок тон, че ИТН са имали възможност да направят правителство, а не са. 

"Айде - кампанията отворихме! Добре, вие какво решение предлагате? Слави избяга като един бъзливец! Вие абдикирахте", крещя Пеевски на председателя на групата на ИТН. Тошко Йорданов попита с кого са щяли да управляват ИТН в такъв случай, а Пеевски му отвърна: "Ние ви предложихме, а вие отказахте!".

Преди това Пеевски спори с представители на енергетиците и синдикалистите и ги пита, ако не излязат със споразумение от днешната среща, какво ще обясняват на хората. "Какво ще постигнем, ако днес не се реши нищо?", възмути им се Пеевски.

Синдикалистите и правителството в момента работят по общо споразумение относно териториалните планове за справедлив преход във въглищните райони. От бранша настояват плановете да бъдат променени, защото се опасяват от загуба на работни места и срив на енергийния сектор поради липса на алтернативни мощности.

След скандала бе решено депутатите, министрите и синдикатите да излязат в поредна 30-минутна почивка. 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини