Летище Хамбург спря полетите заради заплаха за ирански самолет

Въздушният трафик на летището в Хамбург бе временно спрян, след като полицейска операция в отговор на заплаха срещу самолет от Техеран наложи преустановяването на всички кацания и излитания от северния германски град, съобщи говорител на федералната полиция, цитиран от Ройтерс и ДПА.

Полицейски екип, действайки във връзка със заплаха за атентат, изпратена по електронната поща, претърси самолет със 198 пътници на борда, пристигащ от иранската столицата Техеран.

Германските военновъздушни сили съобщиха в профила си в социалната мрежа "Екс" (доскоро "Туитър"), че са ескортирали самолета, след като е навлязъл в германското въздушно пространство източно от Берлин заради сигнал за бомбена заплаха.

Всички 198 пътници и 16-те членове на екипажа са напуснали самолета и са били подложени на проверки за сигурност в отделна зона. Полицията е разпитала пътниците, което е стандартна процедура, когато заплахата е квалифицирана като сериозна, заяви говорител на полицията..

Полетите от и до летището в Хамбург бяха преустановени в 12:40 ч. местно време (13:40 ч. българско), когато самолетът кацна на летището. По-късно те бяха възобновени.

Новината идва в първия ден от специалното заседание между германското и френското правителство в Хамбург, в което участваха германският канцлер Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини